Samen kunnen we meisjes en vrouwen wereldwijd een betere toekomst geven!

Met jouw donatie krijgen zij seksuele voorlichting, anticonceptie en veilige abortuszorg.

Jouw donatie wordt toegekend aan het jongeren programma: Ado Avance Ensemble. Dit programma beoogt in drie jaar 800.000 jongeren te bereiken. Dit zijn met name meisjes en jonge vrouwen die niet (meer) naar school gaan. SheDecides en Rutgers hebben als doel:

  • Verbeteren van de vraag naar en de toegang tot informatie en diensten over SRGR
  • Versterken van de publieke en gemeenschapsgezondheidsstelsels 
  • Bevorderen van een politiek en maatschappelijk klimaat dat kwetsbare adolescenten toegang geeft tot SRH-informatie en -diensten van goede kwaliteit

Het programma richt zich op landen als Benin, Burkina Faso, Kameroen, Ivoorkust en Togo. Op dit moment is dit de meest risicovolle regio voor vrouwen die zwanger zijn of bevallen. Elk jaar vinden er maar liefst 1,8 miljoen onveilige abortussen plaats, waarbij bijna 10.000 vrouwen overlijden. Help vrouwen en meisjes zelf te beslissen over hun lijf en hun leven. Doneer nu!

Logo CBF

Het geld dat je via deze site (of via internetbankieren) aan SheDecides doneert wordt beheerd door Rutgers, een Nederlandse organisatie gericht op seksuele gezondheid en reproductieve rechten en werkzaam in 18 landen wereldwijd (www.rutgers.nl). Rutgers is in bezit van het CBF-keurmerk voor goede doelen.

* ‘She’ in SheDecides en ‘vrouwen en meisjes’ op deze website staan voor iedereen die zwanger kan worden.