Spreek je uit

Laat iedereen weten waarom jij het belangrijk vindt dat alle meisjes en vrouwen zelf kunnen beslissen over hun lijf en hun leven. Download de #SheDecides poster, maak de zin af en deel een foto van jezelf op social media waarop je deze poster vasthoudt.

Download de poster

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de SheDecides nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van het SheDecides netwerk in Nederland en de resultaten die we boeken samen met het Reproductive Health Network in Kenya.

Schrijf je in

Zij hebben zich al uitgesproken

Baby in je lijf? Wees vooral een lastig wijf!

Baby in je lijf? Wees vooral een lastig wijf!

Renske Verheul: “Het abortusrecht in Nederland staat onder druk. Dat ongeboren kinderen nu ook erkend worden, is een eerste stap naar de foetus als rechtspersoon. Dat kan de richting op gaan van het afsnijden van de rechten van de moeder. Zelfbeschikkingsrecht moet beschermd worden.”

To stay home & chill when on her menstruation

To stay home & chill when on her menstruation

Naomi Felesita: “Elke vrouw heeft het recht om in vrijheid haar natuur te volgen. Als dat betekent dat jij als vrouw je okselhaar en je schaamhaar wilt laten staan, lekker doen. En als jij het nodig hebt om even met een warme kruik op de bank te liggen als je menstrueert, ga ervoor. Wij vrouwen hebben niet altijd even goed geleerd aan te geven wat wij willen en waar wij behoefte aan hebben. Tijd voor een nieuwe revolutie!”

Foto: Judith Tielemans

That her body is her choice!

That her body is her choice!

Milou Deelen: ‘Haar lichaam, haar keuze. Ik vind het vreselijk belangrijk dat alle meisjes en vrouwen zelf mogen beslissen over hun lichaam. Daar spreek ik me graag over uit. Ik heb het geluk en het privilege om dat te doen, ontzettend veel vrouwen hebben dat niet. Het is goed om daar op Internationale Vrouwendag aandacht voor te vragen, maar dat zouden we elke dag moeten doen.’

Foto: Judith Tielemans

She can feel the ultimate freedom

She can feel the ultimate freedom

Linda de Munck: “Ik vind freedom en vooral KEUZEVRIJHEID extreem belangrijk…en natuurlijk vooral op gebied van seks. Het besef dat er 214 miljoen vrouwen wereldwijd zijn die deze vrijheid niet hebben… dat vind ik zo erg” Vind jij het ook belangrijk dat alle meisjes en vrouwen zelf kunnen beslissen over hun lijf en hun leven? Spreek je dan uit!
Foto: @Judithtielemans

Haar lijf, haar keuze.

Haar lijf, haar keuze.

Justine van de Beek: “Dat is haar recht, ook al wordt dat recht in sommige landen niet (goed) erkend. Wie geboren wordt op een plek in de wereld waar je als vrouw niet mag beslissen over je eigen lijf, is compleet willekeurig. Net zoals vrouwen in Nederland elkaar pillenstrips opstuurden toen de pil hier even niet op voorraad was, zou solidariteit met vrouwen in andere landen daarom enorm krachtig zijn. Samen staan we namelijk sterker. Steun SheDecides.”
Foto: @Judithtielemans

Baas in eigen buik. Baas in eigen leven.

Baas in eigen buik. Baas in eigen leven.

Lotte Dijkstra: “Vrouwen moeten baas in eigen buik kunnen zijn en baas in hun eigen leven. Wereldwijd kunnen veel vrouwen niet kiezen over hun eigen lichaam en eigen leven, bijvoorbeeld omdat er geen toegang is tot veilige abortus. Elk jaar ondergaan 22 miljoen vrouwen een onveilige abortus, met vaak levenslange complicaties of zelfs de dood als gevolg. In Nederland kun je naar een speciale kliniek om veilig je zwangerschap te beëindigen, maar ook in Nederland staat deze keuzevrijheid onder druk. Vind je ook dat vrouwen overal ter wereld veilig keuzes moeten kunnen maken over hun leven en dus ook over zwangerschap? Steun vrouwen wereldwijd in hun keuzevrijheid en teken het SheDecides manifest op shedecides.nl”