Door SheDecides beslissen 33.000 meisjes over hun eigen lijf en toekomst

Al 33.000 Keniaanse meisjes en vrouwen hebben in 2018 kunnen beslissen over hun eigen lijf en toekomst! Dat is ver boven de 25.000 vrouwen die we wilden bereiken.

Wat is er in 2018 allemaal gebeurd?

Het Reproductive Health Network in Kenya (RHN-K) heeft het afgelopen jaar de abortuszorg in Kenia enorm verbeterd. Zo is het netwerk van goed opgeleide zorgaanbieders uitgebreid en zijn de zorgprofessionals beter opgeleid om veilige abortuszorg te geven. De aangesloten klinieken beschikken over middelen om een veilige abortus uit te voeren.

Hoeveel meisjes en vrouwen zijn bereikt?

De klinieken die deel uitmaken van het netwerk van RHN-K hebben in 2018 aan ruim 19.000 vrouwen de abortuspil verstrekt. Ook kozen nog eens 14.000 vrouwen voor een chirurgische abortus. Na de beëindiging van de ongewenste zwangerschap, koos bijna 90% van deze vrouwen voor een vorm van moderne anticonceptie die ook door de donaties aangeschaft konden worden.

Fantastisch nieuws natuurlijk. Samen geven we meisjes en vrouwen een keuze. Because SheDecides. Without Question.

Donaties blijven nodig!

Donaties om veilige abortuszorg in andere landen mogelijk te maken blijven hard nodig, want de Mexico City Policy is nog steeds van kracht waardoor organisaties zoals RHN-K afhankelijk zijn van donaties uit andere landen dan de Verenigde Staten.

Klik hier om te donoren aan SheDecides!