SheDecides Day 2020: A #NewNormal

Op maandag 2 maart organiseerde Rutgers in samenwerking met Creative Women Collective ‘SHEDECIDES DAY 2020’ – A #NewNormal

SheDecides zet zich in voor de keuzevrijheid van die meisjes en vrouwen. Wereldwijd werken organisaties zoals Rutgers, activisten en overheden samen onder de vlag van de SheDecides movement aan een wereld waarin meisjes en vrouwen zelf keuzes kunnen maken over hun lijf en dus ook hun toekomst.

Het thema van de SHEDECIDES DAY 2020 was “A #NewNormal”. Tijdens het evenement, gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over de meest prangende issues in Nederland én wereldwijd op het gebied van toegang tot abortus en anticonceptie. Maar ook over onderwerpen als de dubbele moraal rondom pleasure en het uitbannen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

SheDecides vindt het belangrijk om in 2020 actief creatieve krachten aan zich te verbinden, omdat creatieven als geen anderen in staat zijn om ‘A #NewNormal’ uit te drukken in hun werk en met dit werk het debat over nieuwe normen aan te wakkeren.

Tijdens het programma van maandag 2 maart boden we daarom het podium aan vrouwen die zich vanuit verschillende creatieve disciplines zich inzetten voor de positie van vrouwen. De sprekers waren:

Lotte Rensen – Projectleider SheDecides The Netherlands bij Rutgers
Ineke van der Vlugt – Programmamanager Abortus & Anticonceptie bij Rutgers
Floortje van der Plas – 25×25 SheDecides Youth Leader & mede-initiatiefnemer ‘Onze Portretten’
Hajar Yagkoubi – VN Jongerenvertegenwoordiger NJR
Cynthia Foekema & Esther Fransman – Illustrators van ‘ Lekker blijven likken
Zaïre Krieger – Activist, journalist en spoken word atist
Nydia van Voorthuizen – Podcastmaker & Schrijver ‘DAMN, HONEY!’