Terugkijken: SheDecides Rutgers special: Baas in eigen buik (Pakhuis de Zwijger)

Vrijdag 2 maart 2018 was het een precies één jaar geleden dat de SheDecides-conferentie plaatsvond in Brussel, waar overheden destijds 181 miljoen euro toewezen aan het initiatief. Waar SheDecides startte met aandacht vragen voor toegang tot veilige abortus en anticonceptie, is het initiatief vandaag de dag uitgegroeid tot een wereldwijde beweging voor het recht van vrouwen om te beslissen over hun eigen lijf en toekomst. SheDecides Day was een mooi moment om met elkaar te praten over de noodzaak daarvan.

#SheDecides Rutgers Special: Baas in eigen buik

Veel Nederlandse vrouwen kunnen zich lastig voorstellen dat je geen toegang hebt tot anticonceptie en veilige abortuszorg. Maar dat is de harde realiteit voor miljoenen vrouwen wereldwijd. SheDecides zet zich in voor hun recht om zelf te beslissen over hun lijf en hun toekomst. Rechten die in Nederland jaren geleden ook bevochten zijn. Tijdens de SheDecides special “Baas in eigen buik” in Pakhuis de Zwijger, vertelden jonge hedendaagse feministen en donateurs van SheDecides welke uitdaging zij ondervinden en waarom zij zich betrokken voelen bij vrouwen wereldwijd. Ook werd er over de duurzaamheid van dit initiatief gepraat.

Terugkijken

Had je de bijeenkomst bij willen wonen, maar heb je hem gemist? Kijk hem hier terug!

Aan het programma deden mee:

  • Ton Coenen (directeur Rutgers), 
  • Gunilla Kleiverda (gynaecoloog en voorzitter Women on Waves),
  • Ismail Dahbi (beleidsmedewerker BuZa, the women’s rights & equality Taskforce),
  • Melodi Tamarzians (jongerenambassadeur SRGR),
  • Airco Caravan (Artist &initiatiefnemer Nasty Women Amsterdam),
  • Lotte Dijkstra (co-assistent UvA en advocate bij CHOICE), en
  • Sierra Sippel  (President Center for Health & Gender Equity)