Nederlandse Floortje van der Plas gekozen als één van de 25 SheDecides youth leaders

Vijfentwintig jongeren van 25 jaar oud uit vijfentwintig verschillende landen zijn aangesteld als youth leaders van de SheDecides movement. Van deze jonge leiders wordt verwacht dat zij gedurende het jaar 2019 en in samenwerking met elkaar, aandacht vragen voor de topics van de ICPD agenda.

De International Conference on Population and Development (ICPD) werd in 1994 gehouden in Cairo en heeft de wereld een betere plek gemaakt voor meisjes en vrouwen. Máár, er moet nog een hoop werk verzet worden.

Floortje van der Plas studeert Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en liep eerder stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Als youth leader gaat zij zich inzetten voor het onderwerp ‘sexual pleasure’. In de onderstaande video stelt Floortje zichzelf voor en licht ze haar missie toe: