Women’s March 9 maart Amsterdam

Zaterdag 9 maart liep de Nederlandse SheDecides beweging samen met initiatiefnemer Lilianne Ploumen en journalist en Justine van de Beek mee met de Women’s March in Amsterdam. Samen met ruim 10.000 mensen die
deel strijden voor meer gelijkheid in de samenleving, vroeg Rutgers tijdens de mars aandacht voor een wereld waarin alle meisjes en vrouwen altijd en overal zelf kunnen bepalen of, met wie en hoeveel kinderen zij willen.

Internationale boegbeelden een stem

Rutgers gaf de internationale boegbeelden van de SheDecides beweging een stem in Amsterdam door hun foto’s en quotes op borden mee te dragen tijdens de mars. Lilianne Ploumen: “Het is ontzettend belangrijk dat we ons uitspreken, want je bent zelf de baas over je lichaam en die vrijheid staat onder druk. Het is goed dat we hier met zoveel zijn.”

Womens Marchers tonen solidariteit

Justine van de Beek interviewde Women’s Marchers in Amsterdam die leuzen meedroegen waaruit de saamhorigheid van met de wereldwijde SheDecides beweging mooi tot uiting kwam. Suzanne Petiet: “Ik vind het belangrijk dat ik zelf mijn besluiten kan maken als het over mijn lijf gaat. (…) Mijn lichaam is m’n belangrijkste bezit en het is ook alleen aan mij om er wat over te zeggen of mee te doen.”

Meer foto’s en quotes van de SheDecides beweging tijdens de Women’s March verschijnen komende tijd op deze website. Daar kan iedereen zich uitspreken voor keuzevrijheid en meedoen met de SheDecides-beweging.

Naar het fotoalbum van de Women’s op Facebook.

Foto’s: Judith Tielemans