Zo werd jouw gift in 2018 besteed: jaarverslag Reproductive Health Network Kenya gepubliceerd

In 2017 doneerde het Nederlandse publiek ruim een half miljoen euro aan SheDecides. Rutgers beheert deze publieke donaties en wees in januari 2018 het volledige bedrag toe aan het Reproductive Health Network Kenya. De organisatie ontvangt de donaties voor een periode van twee jaar en ontving in 2018 de eerste jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro.

De keuze voor het Reproductive Health Network kwam destijds tot stand in overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken en partners in het veld.“Tijdens onze gesprekken bleek al snel dat de zorg voor vrouwen en meisjes in Kenia flink in het gedrang zou komen. We hebben gekozen voor het Reproductive Health Network, omdat deze organisatie zich richt op abortuszorg én anticonceptie. Met de invoering van de Mexico City Policy verliest de organisatie maar liefst 70 procent van haar jaarlijkse inkomsten. Men heeft onze steun dus hard nodig,” aldus directeur van Rutgers Ton Coenen.

Inmiddels heeft het Reproductive Health Network haar financiële jaarverslag opgeleverd. Hierin is terug te lezen hoe de donaties zijn besteed. Voor de donateurs van SheDecides maakte Rutgers een overzichtelijke two-pager, die hieronder te downloaden is. Geïnteresseerden voor het volledige jaarverslag kunnen dit opvragen via shedecides@rutgers.nl.

SheDecides wil nog meer meisjes en vrouwen helpen. Jouw ondersteuning is nog altijd hard nodig om ieder jaar opnieuw de weggevallen financiering te kunnen opvangen. Doneer nu en help mee!