SheDecides en Rutgers op Women Deliver

Van 3 tot en met 6 juni 2019 vond de Women Deliver conferentie plaats in Vancouver, Canada. Dit is de grootste conferentie over vrouwenrechten en gendergelijkheid wereldwijd. SheDecides kon tijdens deze conferentie uiteraard niet ontbreken. De support unit van de Global Movement was met een team aanwezig, onder wie de nieuwe lead Naisola Likimani. Daarnaast waren een aantal van de 25×25 youth leaders afgereisd naar Canada.

Op zondag 2 juni trapte Rutgers, als aanvoerder van de Nederlandse tak van de SheDecides movement, alvast af met een side-event. Rutgers’ directeur Ton Coenen en Naisola Likimani begeleidde samen een sessie over advocacy in tijden van oppositie.

Aida Bilajbegovic, medewerker van Rutgers was aanwezig bij deze sessie om verslag te doen. Aida werkt op de internationale afdeling aan o.a. het programma ‘She makes her safe choice’, dat geïnspireerd is op SheDecides. Ze interviewde Ton en Naisola, maar ook Nelly Munyasia van het Reproductive Health Network Kenya.

Naisola en Nelly kregen o.a. de vraag hoe supporters van de SheDecides unit een bijdrage kunnen leveren aan ‘Speak out’; één van de pijlers van de movement. Bekijk hun reactie in de onderstaande video’s:

Aida sprak met Ton over zijn rol als één van de SheDecides Champions: wat houdt dit eigenlijk in? Kunnen we allemaal champion worden, of zijn we dit misschien al? Speel de video af en je weet het: